Prečo veľvyslanec Migaš porušil disciplínu?

15. mája 2020, haasmiloslav, Nezaradené

Na slávnostnej prehliadke 9.mája v Minsku sa zúčastnili dvaja veľvyslanci z krajín EU – slovenský a maďarský. Ostatní vraj “ pre epidémiu corony“ pozvanie neprijali. Zdanlivo jednoduchý dôvod. Migašovi sa ešte oficiálne vyčíta, že nekoordinoval svoj postup s MZV. Možno… O týchto dôvodoch možno informovať , ale aj pochybovať.

  1. Ak pre odmietnutie účasti bola obava o zdravie pána Migaša tak to je síce pekné , ale robí z neho nesvojprávneho človeka. O rizikách pre svoje zdravie sa vie rozhodnúť on sám, na to nepotrebuje direktívu MZV SR.  Slušnosťou zástupcu inej krajiny je spolu s hostiteľom osláviť NAJVAČŠÍ sviatok krajiny v ktorej pôsobím ako veľvyslanec. A ak má oslava formu  vojenskej prehliadky tak je to treba rešpektovať. Nestačí len konštatovať  že “ u nás sme si to pripomenuli inak…“ Áno  INAK !!! Spolu s našimi „spojencami“ neoslavujeme „DEŇ VÍŤAZSTVA“ ale bezobsažný deň skončenia vojny. Chápem porazených v tejto vojne , že oslavovať víťazstvo nad sebou má horkú príchuť. Ale to je pokrytectvo, pretože prihlásiť sa k VÍŤAZSTVU NAD FAŠIZMOM !!!!! nemôže mať horkú príchuť. A to je podstata súčasného pokrytectva našich „elít“ . A tomuto pokrytectvu pán Migaš nastavil zrkadlo.
  2. Ak by sa páni veľvyslanci obávali o svoje životy, tak som presvedčený o tom, že by bieloruskí organizátori vedeli zabezpečiť ich účasť s ohľadom na ich obavy…..
  3. Poznám pána Migaša osobne už roky a  gratulujem mu k jeho postoju. Zachoval sa ako človek , ktorý nezrádza svoje presvedčenie . Diplomat  napriek svojej zložitej práci nemôže byť bez chrbtovej kosti. Máme aj takých  v zahraničných službách a veľmi úspešných. Úspešne prevracajú kabáty a robia kariéry…. Pre mňa sú to ľudia s ktorými by som asi pracovať nemohol. Pretože ak niekoho poznáte ako zásadového bojovníka za pravdu, ktorá mu momentálne „sype“  a potom ako zásadného protivníka tej istej pravdy , pretože už „nesype“ ….je veľa neslušných slov , ktoré sa núkajú…
  4. Klobúk dolu Jozef !!!!

PhDr.Miloslav Haas PhD: