Založ si blog

Prečo veľvyslanec Migaš porušil disciplínu?

Na slávnostnej prehliadke 9.mája v Minsku sa zúčastnili dvaja veľvyslanci z krajín EU – slovenský a maďarský. Ostatní vraj “ pre epidémiu corony“ pozvanie neprijali. Zdanlivo jednoduchý dôvod. Migašovi sa ešte oficiálne vyčíta, že nekoordinoval svoj postup s MZV. Možno… O týchto dôvodoch možno informovať , ale aj pochybovať.

  1. Ak pre odmietnutie účasti bola obava o zdravie pána Migaša tak to je síce pekné , ale robí z neho nesvojprávneho človeka. O rizikách pre svoje zdravie sa vie rozhodnúť on sám, na to nepotrebuje direktívu MZV SR.  Slušnosťou zástupcu inej krajiny je spolu s hostiteľom osláviť NAJVAČŠÍ sviatok krajiny v ktorej pôsobím ako veľvyslanec. A ak má oslava formu  vojenskej prehliadky tak je to treba rešpektovať. Nestačí len konštatovať  že “ u nás sme si to pripomenuli inak…“ Áno  INAK !!! Spolu s našimi „spojencami“ neoslavujeme „DEŇ VÍŤAZSTVA“ ale bezobsažný deň skončenia vojny. Chápem porazených v tejto vojne , že oslavovať víťazstvo nad sebou má horkú príchuť. Ale to je pokrytectvo, pretože prihlásiť sa k VÍŤAZSTVU NAD FAŠIZMOM !!!!! nemôže mať horkú príchuť. A to je podstata súčasného pokrytectva našich „elít“ . A tomuto pokrytectvu pán Migaš nastavil zrkadlo.
  2. Ak by sa páni veľvyslanci obávali o svoje životy, tak som presvedčený o tom, že by bieloruskí organizátori vedeli zabezpečiť ich účasť s ohľadom na ich obavy…..
  3. Poznám pána Migaša osobne už roky a  gratulujem mu k jeho postoju. Zachoval sa ako človek , ktorý nezrádza svoje presvedčenie . Diplomat  napriek svojej zložitej práci nemôže byť bez chrbtovej kosti. Máme aj takých  v zahraničných službách a veľmi úspešných. Úspešne prevracajú kabáty a robia kariéry…. Pre mňa sú to ľudia s ktorými by som asi pracovať nemohol. Pretože ak niekoho poznáte ako zásadového bojovníka za pravdu, ktorá mu momentálne „sype“  a potom ako zásadného protivníka tej istej pravdy , pretože už „nesype“ ….je veľa neslušných slov , ktoré sa núkajú…
  4. Klobúk dolu Jozef !!!!

PhDr.Miloslav Haas PhD:

Bude vojna?

30.12.2021

Schyľuje sa k vojne medzi Ruskom a Ukrajinou? Odpoveď na túto otázku dáva článok Vladislava Šurygina uverejnený na webe Nikolaja Starikova : https://nstarikov.ru/zatishe-pered-bitvoj-chto-oznachaet-rossijskij-ultimatum-vashingtonu-geopoliticheskoe-taro-na-stol-leg-rycar-mechej-12323313 Začnime s axiómami. Na úvod si povedzme súčasnú vojensko-politickú realitu na ukrajinskej [...]

Čo odpovie Európsky súd pre ľudské práva na ruské podania?

23.07.2021

Naše oznamovacie prostriedky ako zvyčajne čakajú na hodnotenie staršieho brata. Preto ani slovo o historicky prvom podaní žaloby Ruska na porušovanie ľudských práv na Ukrajine. Včera Rusko prostredníctvom svojho zástupcu pri Európskom súde pre ľudské práva pánom Vinogradovom podalo historicky prvú žalobu na porušovanie ľudských práv na Ukrajine. Pretože naše médiá [...]

Pánovi „mini“strovi od opíc zo ZOO

18.11.2020

Nevážený pán minister „obrany“ Dnes po demonštrácii ste sa vzopäli k intelektuálnemu vrcholu a prirovnali ste nás demoštrantov k opiciam. Gratulujem. Ak vidíte okolo seba opice , tak je čas poprosiť o kvalifikovanú pomoc. My – opice sme totiž poniektorí aj bývalí vojaci a asi nie takí modroknižkoví , akí vás obklopujú. Neviem komu ste prisahali vernosť [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 44970x
Priemerná čítanosť článkov: 4497x

Autor blogu

Kategórie